Măsura 313 ”Încurajarea activităților turistice”

Data publicării: 21.11.2013

Asociaţia Grup de Acţiune Locală Euro-Crişana (G.A.L.), cu sediul în comuna Tinca, sat Tinca str. Republicii nr. 36, judeţul Bihor, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., site: www.gal-eurocrisana.ro, recunoscută de către Autoritatea de Management (AM PNDR) din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Decizia de Autorizare nr. 62197/18.03.2013, ca urmare a participării și, implicit, selectării sale spre finanțare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) - Axa IV LEADER (sesiunea 2012), prin prezenta invită micro-întreprinderile (inclusiv societăţile cooperative de gradul 1 meșteșugărești și de consum), persoanele fizice (neînregistrate ca agenţi economici, care se vor angaja ca până la data semnării contractului de finanţare să se autorizeze cu un statut minim de persoană fizică autorizată şi să funcţioneze ca microîntreprinderi), comunele prin reprezentanţii lor legali, asociaţiile de dezvoltare intercomunitară realizate doar între comune și ONG-urile, care sunt înregistrate și își desfășoară activitatea în spațiul rural al teritoriului Asociației G.A.L. Euro-Crișana, compus din următoarele comune din județul Bihor: Avram-Iancu, Batăr, Cociuba Mare, Ciumeghiu, Mădăras, Olcea, Tulca şi Tinca, să participe la sesiunea de depunere de proiecte pentru MĂSURA 313 ”Încurajarea activităților turistice” în vederea dezvoltării activităţilor turistice în teritoriul GAL-ului Euro-Crișana, contribuind astfel la creşterea numărului de locuri de muncă şi a veniturilor alternative, precum şi la creşterea atractivităţii zonei rurale din Sud și Sud-Vestul județului Bihor.

Perioada de depunere a proiectelor: 22 Noiembrie – 24 Decembrie 2013, orele 9.00-15.00.

Suma totală alocată pentru Măsura 313 în Strategia de Dezvoltare Locală a Asociației G.A.L. Euro-Crișana selectată spre finanțare prin PNDR – Axa IV LEADER (sesiunea 2012) este de 102.000 Euro, costul total mediu / proiect de 60.000 Euro, iar intensitatea ajutorului public nerambursabil va fi, conform Ghidului Solicitantului aferent Măsurii 313, de 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru investiţiile de interes public negeneratoare de profit, de până la 85% din totalul cheltuielilor eligibile pentru investiţiile generatoare de profit și de 50% din totalul cheltuielilor eligibile  pentru alte tipuri de investiţii în turismul rural, impunându-se a se preciza și faptul că, cofinanţarea publică va fi de maxim 200.000 Euro, excepție făcând doar cazurile prevăzute de Ghidul Solicitantului aferent Măsurii 313 (Varianta finală 16 Martie 2012).

Informațiile detaliate privind accesarea și derularea Măsurii 313 sunt cuprinse atât în Fișa Măsurii din PNDR și în Ghidul Solicitantului în vigoare la momentul lansării Apelului de Selecție aferent, disponibile pe site-ul Agenţiei de Plaţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (www.apdrp.ro) sau M.A.D.R. (www.madr.ro), cât și în Fișa Măsurii din Planul de Dezvoltare Locală al Asociației G.A.L. Euro-Crișana selectat spre finanțare prin P.N.D.R. - Axa IV LEADER (sesiunea 2012), precum și în celelalte acte aferente disponibile pe site-ul Asociației G.A.L. Euro-Crișana (www.gal-eurocrisana.ro). În aceeași ordine de idei, facem cunoscut și faptul că informațiile detaliate aferente Măsurii 313 lansate sunt disponibile în format electronic și/sau pe suport tipărit la sediul Asociației G.A.L. Euro-Crișana, în intervalul orar: 09.00 – 15.00.

Date de contact pentru informații suplimentare: sediul Asociației G.A.L. Euro-Crișana, din comuna Tinca, sat Tinca str. Republicii nr. 36, cod poștal 417595, judeţul Bihor *(în incinta Căminului Cultural al com. Tinca, etaj 1), telefon: 0742084483, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; program de lucru cu publicul: Luni-Vineri, în intervalul orar: 09.00 – 15.00.

Anca Nan