Măsura 322 ”Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale”

Data publicării: 25.08.2014

Asociaţia Grup de Acţiune Locală Euro-Crişana (G.A.L.), cu sediul în comuna Tinca, sat Tinca str. Republicii nr. 36, judeţul Bihor, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., site: www.gal-eurocrisana.ro, recunoscută de către Autoritatea de Management (AM PNDR) din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Decizia de Autorizare nr. 62197/18.03.2013, ca urmare a participării și, implicit, selectării sale spre finanțare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) - Axa IV LEADER (sesiunea 2012), prin prezenta invită comunele din județul Bihor: Avram-Iancu, Batăr, Cociuba Mare, Ciumeghiu, Mădăras, Olcea, Tulca şi Tinca, prin reprezentanții lor legali conform legislației naționale în vigoare; autoritățile locale (comunele anterior enunțate) sau asociațiile de dezvoltare intercomunitare prin operatorii regionali pentru invesțiile în infrastructura de apă/apă uzată; asociațiile de dezvoltare intercomunitare (ADI) realizate între două sau mai multe dintre comunele anterior enunțate; ONG-urile, așezămintele culturale și instituțiile de cult definite conform legislației naționale în vigoare; persoanele fizice1 și juridice care dețin în proprietate sau administrează obiective de patrimoniu cultural sau natural de interes local și care aplică pentru protejarea patrimoniului cultural de interes local și natural din spațiul rural din zona de Sud și Sud-Vestul județului Bihor, mai exact de pe raza teritoriului Asociației G.A.L. Euro-Crișana care se întinde pe aria comunelor mai sus menționate, să participe la sesiunea de depunere de proiecte pentru MĂSURA 322 ”Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale”.
Perioada de depunere a proiectelor: 26 August – 25 Septembrie 2014, orele 9.00-15.00.
Suma totală alocată pentru Măsura 322 în Strategia de Dezvoltare Locală a Asociației G.A.L. Euro-Crișana selectată spre finanțare prin PNDR – Axa IV LEADER (sesiunea 2012), cu modificările și completările ulterioare, este de 616.268 Euro, costul total mediu / proiect raportat la fondul disponibil alocat în această sesiune, precum și la Fișa Măsurii din Planul de Dezvoltare Locală al G.A.L.-ului (cu modificările și completările ulterioare), este de 102.711,33 Euro, iar intensitatea ajutorului public nerambursabil va fi, conform Ghidului Solicitantului aferent Măsurii 322, de 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele de utilitate publică, negeneratoare de profit și de până la 70% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele generatoare de profit.
Informațiile detaliate privind accesarea și derularea Măsurii 322 sunt cuprinse atât în Fișa Măsurii din PNDR și în Ghidul Solicitantului în vigoare la momentul lansării Apelului de Selecție aferent, disponibile pe site-ul Agenţiei de Plaţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (www.apdrp.ro) sau M.A.D.R. (www.madr.ro), cât și în Fișa Măsurii din Planul de Dezvoltare Locală al Asociației G.A.L. Euro-Crișana selectat spre finanțare prin P.N.D.R. - Axa IV LEADER (sesiunea 2012), , cu modificările și completările ulterioare, precum și în celelalte acte aferente disponibile pe site-ul Asociației G.A.L. Euro-Crișana (www.gal-eurocrisana.ro). În aceeași ordine de idei, facem cunoscut și faptul că informațiile detaliate aferente Măsurii 322 lansate sunt disponibile în format electronic și/sau pe suport tipărit la sediul Asociației G.A.L. Euro-Crișana, în intervalul orar: 09.00 – 15.00.
Date de contact pentru informații suplimentare: sediul Asociației G.A.L. Euro-Crișana, din comuna Tinca, sat Tinca str. Republicii nr. 36, cod poștal 417595, judeţul Bihor *(în incinta Căminului Cultural al com. Tinca, etaj 1), telefon: 0770243297, 0742084483, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; program de lucru cu publicul: Luni-Vineri, în intervalul orar: 09.00 – 15.00.

Anca Nan