Măsura 112 ”Instalarea tinerilor fermieri”

Data publicării: 13.03.2015

Asociaţia Grup de Acţiune Locală Euro-Crişana (G.A.L.), cu sediul în comuna Tinca, sat Tinca str. Republicii nr. 36, judeţul Bihor, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., site: www.gal-eurocrisana.ro, recunoscută de către Autoritatea de Management (AM PNDR) din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Decizia de Autorizare nr. 62197/18.03.2013, ca urmare a participării şi, implicit, selectării sale spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) - Axa IV LEADER (sesiunea 2012), prin prezenta invită fermierii în vârstă de până la 40 de ani, a căror exploataţie agricolă are o dimensiune economică cuprinsă între 6-40 UDE şi este situată pe teritoriul Asociaţiei compus din următoarele comune din zona de Sud şi Sud-Vest a jud. Bihor: Avram-Iancu, Batăr, Cociuba Mare, Ciumeghiu, Mădăras, Olcea, Tulca şi Tinca, să participe la sesiunea de depunere de proiecte pentru MĂSURA 112 ”Instalarea tinerilor fermieri”.

Perioada de depunere proiecte: 16 Martie 2015 – 26 Martie 2015, orele 9.00-15.00.
Locul de depunere al proiectelor este sediul Asociaţiei G.A.L. Euro-Crişana – comuna Tinca, sat Tinca str. Republicii nr. 36, cod postal 417595, judeţul Bihor *(în incinta Căminului Cultural al com. Tinca, etaj 1).
Suma totală alocată pentru Măsura 112 în Strategia de Dezvoltare Locală a Asociaţiei G.A.L. Euro-Crişana selectată spre finanţare prin PNDR – Axa IV LEADER (sesiunea 2012), cu modificările şi completările ulterioare, în cea de a șasea sesiune de proiecte este de 280.000 Euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu va putea depăşi 40.000 Euro.
Informaţiile detaliate privind accesarea şi derularea Măsurii 112 sunt cuprinse atât în Fişa Măsurii din PNDR şi în Ghidul Solicitantului în vigoare la momentul lansării prezentului Apel de Selecţie, disponibile pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (fosta Agenţie de Plaţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit – www.apdrp.ro) sau M.A.D.R. (www.madr.ro), cât şi în Fişa Măsurii din Planul de Dezvoltare Locală al Asociaţiei G.A.L. Euro-Crişana selectat spre finanţare prin P.N.D.R. - Axa IV LEADER (sesiunea 2012), cu modificările şi completările ulterioare, precum şi în alte acte aferente disponibile pe site-ul Asociaţiei G.A.L. Euro-Crişana (www.gal-eurocrisana.ro). În aceeaşi ordine de idei, facem cunoscut şi faptul că informaţiile detaliate aferente Măsurii 112 lansate sunt disponibile în format electronic şi/sau pe suport tipărit la sediul Asociaţiei G.A.L. Euro-Crişana, din comuna Tinca, sat Tinca str. Republicii nr. 36, cod postal 417595, judeţul Bihor *(în incinta Căminului Cultural al com. Tinca, etaj 1); în intervalul orar: 09.00 – 15.00.
ATENȚIE:
În ceea ce privește implementarea contractelor de finanțare aferente Măsurii 112 lansate de Asociația G.A.L. Euro-Crișana în condițiile anterior evidențiate, trebuie avut în vedere faptul că beneficiarul are obligația de a depune prima cerere de plată în maximum 10 zile de la data semnării contractului de finanțare, iar depunerea celei de a doua cereri de plată se va realiza cu respectarea termenului de 30.09.2015 aferent depunerii ultimei cereri de plată în cadrul PNDR 2007 – 2013 și, implicit, a îndeplinirii tuturor acțiunilor prevăzute în Planul de Afaceri, inclusiv prin demonstrarea atât a faptului că dimensiunea fermei a crescut cu minimum 4 UDE de la data aprobării deciziei individuale de acordare a acestuia cât și a faptului că, cel puţin 30% din sprijinul acordat va fi investit pentru realizarea conformităţii cu standardele comunitare, modernizarea şi dezvoltarea exploataţiei.
Date de contact pentru informaţii suplimentare: sediul Asociaţiei G.A.L. Euro-Crişana, din comuna Tinca, sat Tinca str. Republicii nr. 36, cod postal 417595, judeţul Bihor *(în incinta Căminului Cultural al com. Tinca, etaj 1), telefon: 0770243297, 0742084483, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; program de lucru cu publicul: Luni-Vineri, în intervalul orar: 09.00 – 15.00.

Nan Anca Ioana